KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
3871 1700

REGLER FOR SNERYDNING


For alle grundejere – altså også virksomheder – i byer og bymæssige bebyggelser gælder den overordnede regel, at fortove og trapper, som grænser til offentlig vej (også de såkaldte private fællesveje), skal sneryddes snarest efter, at sneen er faldet. Ifølge retspraksis betyder det, at områderne skal være ryddede og saltede mellem klokken syv om morgenen (søndage dog først fra klokken otte) og klokken 22 om aftenen.

Hvis huset eller virksomheden ligger på en privat fællesvej, kan man desuden have pligt til at rydde halvdelen af kørebanen ud for ejendommen. Endvidere skal pladsen omkring brandhaner og installationer til lysregulering altid holdes snefri.

Hvis der opstår uheld eller ulykker på grund af misligholdelse af reglerne, kan man risikere at skulle betale erstatning. Manglende snerydning og saltning kan i sig selv også resultere i bødestraf. Endelig kan myndighederne lade foretage glatførebekæmpelse på din regning.

SÆRLIGE REGLER VED BEFÆRDEDE STEDER

På lokaliteter, hvor der færdes mange mennesker efter klokken 22, f.eks. ved restauranter, skal indehaveren også sørge for snerydning og glatførebekæmpelse efter dette tidspunkt. Ligeledes skal børnehaver og andre institutioner, der åbner før klokken syv, sikre farbare fortove og andre arealer fra åbningstidpunktet.

REGLER FOR SNERYDNING AF VIRKSOMHEDER

Reglerne om snerydning og saltning af virksomheder er skrappere end reglerne for private husejere. Der er faldet dom for arbejdsgiverens pligt til at sørge for, at de ansatte kan færdes sikkert på alle de arealer, de benytter i forbindelse med deres arbejde. Hvis en ansat glider og falder på virksomhedens område på grund af manglende glatførebekæmpelse, kan arbejdsgiveren være erstatningsansvarlig. Virksomheden skal altid sørge for sikkert føre i de perioder, hvor ansatte benytter området. I praksis betyder det, at der skal være ryddet, når medarbejderne møder på arbejde – uanset tidspunktet.

Snevagten sørger gerne for professionel snerydning af jeres virksomhed eller institution – også før klokken syv om morgenen. Kontakt os og få et tilbud >

REGLER HVIS DU LEJER

Når du bor til leje er det som udgangspunkt din udlejer der har ansvar for snerydningen, medmindre andet er specificeret. I nogle lejekontrakter kan der være indført, at det er dig som lejer, der har vedligeholdelsespligten. Læs derfor din kontrakt godt igennem, så du ikke er i tvivl om hvem der har ansvaret for dit snefyldte område.

OGSÅ DIT ANSVAR HVIS DU ER BORTREJST

Hvis sneen falder, mens du er ude at rejse, er det stadig dig, der har ansvar for de førnævnte områder. Hvis en person kommer til skade på din grund, som følge af sne eller is, kan du derfor stadig holdes til ansvar for det og ende ud med at skulle betale erstatning. Manglende snerydning kan resultere i bøder fra myndighederne, som ikke vender det blinde øje til, bare fordi du er bortrejst. Det er derfor en god idé at have aftalerne lavet på forhånd, for hvem der skal komme og fjerne din sne, hvis du ikke selv kan være der og gøre det.

SÆRLIGE REGLER VED BEFÆRDEDE STEDER

På lokaliteter, hvor der færdes mange mennesker efter klokken 22, f.eks. ved restauranter, skal indehaveren også sørge for snerydning og glatførebekæmpelse efter dette tidspunkt. Ligeledes skal børnehaver og andre institutioner, der åbner før klokken syv, sikre farbare fortove og andre arealer fra åbningstidpunktet.

ISTAPPER OG SNEDYNGER PÅ TAGET OMFATTES OGSÅ

Det er værd at være opmærksom på, at man som virksomhed ikke kun har ansvar for snerydning og saltning, men også for at fjerne istapper og store snedynger på taget. Der er selvfølgelig kun tale om store istapper, der kan forårsage ulykker. Både snedynger og istapper udgør en fare for personulykker, men de kan også forårsage skade på ejendommen. Tunge snedynger på taget kan gøre at taget kollapser, eller at der kommer fugtskader. Man har derfor som virksomhed pligt til at fjerne begge dele samt at lave forsvarlige afskærmninger på området.

HVORDAN OVERHOLDER JEG BEDST REGLERNE FOR SNERYDNING?

At sætte sig ind i hvilke områder og regler der gælder for dig, kan virke kompliceret 

og endeløst. Ydermere, kan det mest af alt synes uoverskueligt at skulle have så meget ansvar for noget så koldt og kedeligt som sne. At skulle stå klar tidligt om morgen til sent om aften, er nok noget, de færreste nyder. Hos Snevagten står vi derfor klar til at hjælpe dig med at rydde alle de områder der omfattes af vedligeholdelsespligten, på de tidspunkter af døgnet det kræves. Så kan du blive indenfor i varmen.

PRISBEREGNER


BEREGN EN PRIS PÅ SNERYDNING FOR DIN VIRKSOMHED
Gå til prisberegneren og indtast de nødvendige oplysninger og tryk beregn. Dette giver dig en indikation omkring prisen for snerydning af din virksomhed. Den præcise pris kræver en grundig besigtigelse af arealet omkring din ejendom. Kontakt os for et tilbud på snerydning.

Gå til prisberegner

LÆS VORES ANMELDELSER PÅ FACEBOOK


Snevagten A/S har 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 21 anmeldelser på Facebook.

Om Snevagten

Snevagten har eksisteret siden 2010 og er i dag en af Danmarks største snerydningsvirksomheder. Vores grundlæggende firmafilosofi er ordholdenhed og pålidelighed, og vi sætter en ære i at overholde enhver aftale til punkt og prikke – vi vil jo gerne beholde dig som kunde i mange år.

DET SIGER VORES KUNDER OM VORES SNERYDNINGSSERVICE

Se hvorfor vores kunder har valgt Snevagten. Hør bl.a. en kunde fortælle om vores fastpris koncept.

Vi har sneryddet og saltet hos

Kom i kontakt med os


HOS SNEVAGTEN STÅR VI PARAT TIL AT IMØDEKOMME DINE BEHOV – VI TILBYDER ALLE INTERESSERET EN GOD PRIS.

KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Kontakt
Snevagten A/S
Brandstrupvej 10
2610 Rødovre
CVR: 32790291

Tel: 3871 1700

Mail: kundeservice@snevagten.dk