Skip to main content

Fang os i dag

Regler for snerydning i Aarhus og omegn

Har du styr på reglerne for snerydning? Der gælder en række regler for snerydning for hele landet, herunder Århus og omegn – vil du vide mere? Så læs med her.

Hvad er reglerne for snerydning – hvor og hvornår skal der ryddes sne?

Er du grundejer, eksempelvis af en virksomhedsgrund eller som en del af en grundejerforening? Så er det dit ansvar, at reglerne for snerydning overholdes. Reglerne lyder, at der skal ryddes sne og saltes på alle gangarealer på matriklen samt 10 meter fra ejendommens skel. Det betyder, at der skal ordnes snerydning og saltning af bl.a. fortove, trapper, havegange, indkørsler, parkeringspladser, bagindgange osv. Der skal være ryddet fra kl. 7 om morgenen (fra kl. 8 om søndagen) og kl. 22 om aftenen. Har du grund i Århus ved et særligt befærdet område, skal du sørge for, at der er ryddet sne efter kl. 22. Som virksomhedsejer skal du desuden sørge for snerydning af din virksomhedsgrund i Århus, inden første medarbejder eller kunde møder op. Reglerne for snerydning gælder ikke kun for sneen på jorden. Der kan nemlig samle sig snedynger på tagene, og der kan også hænge livsfarlige istapper herfra – disse skal fjernes, eller også skal du sørge for afspærring og varsling herom med skilte.

Hvad sker der, hvis reglerne for snerydning ikke overholdes?

Overholder du ikke reglerne for snerydning, kan det koste dig dyrt. Du kan modtage bøder fra politiet, og sker der personskade på din grund, kan du risikere at hæfte for det. Det er vigtigt, at du sørger for, at grunden er ryddet for sne og saltet, så der ikke sker ulykker, og så folk kan færdes trygt.

Skal vi hjælpe dig med snerydningen i Århus, så du er sikker på at overholde snerydningsreglerne?

Hvis du har brug for hjælp til snerydning af din ejerforening, andelsboligforening eller virksomhed i Århus, er vi kun et opkald væk. Vi sørger for at overholde alle regler for snerydning, så du med ro i maven kan vide dig sikker på, at der hverken sker ubehagelige personskader, eller at du får en ordentlig regning. Du er mere end velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på tlf: 73 70 84 48
fisketorvet-danmark
fisketorvet-danmark