Skip to main content

Nye snerydning regler 2016 i Herning

| Christoffer Gade

Er der sket ændringer i snerydning reglerne for 2016, spørger du måske? Noget, der bestemt er vigtigt at vide, før sneen for alvor begynder at falde. Det korte svar er nej, selvom visse kommuner løbende laver små ændringer. Overordnet set gælder nemlig de samme regler, du er vant til.

Vigtigt at vide er imidlertid, at du nu kan få håndværkerfradrag for snerydning! Læs mere om det længere nede i indlægget.

Grundejere kan slippe for vedligeholdelse i særlige tilfælde

Overordnet set gælder de regler, du kan læse om herunder, og det er da også som regel ret ligetil at finde ud af, hvilke pligter man har som grundejer. Men der kan selvfølgelig opstå tvivlsspørgsmål ved særlige tilfælde.

Det skete bl.a. sidste år i Herning kommune, hvor en 75 årig grundejer var utilfreds med at skulle vedligeholde et fortov, han ikke havde direkte adgang til. Selvom der kun var én meter mellem stien i haven og fortovet, skulle grundejeren gå hele 216 meter for at komme om og holde stykket ved lige. Det mente han ikke var rimeligt og fik medhold i sagen, så han fremover slipper for vedligeholdelsen.

Læs mere om sagen her.

Også i Bornholm har man vedtaget nye regler for snerydning. De indebærer bl.a., at kommunen må prioritere mere i snerydningsopgaverne, så mindre veje nedprioriteres. Det betyder, at bornholmerne kan risikere at køre på veje med op til 15 cm sne.

Sådan er snerydningsreglerne i de fleste kommuner i 2016

Det er nemt at glemme sine snerydningsforpligtelser efter en lang sommer, hvor tankerne har kredset om alt andet end sne og is. Her får du derfor en kort gennemgang af reglerne, som de ser ud:

  • Folk skal kunne færdes sikkert på fortovet ud for din ejendom mellem kl. 07 og 22 i hverdagene, dog 08-22 om lørdagen.
  • Pligten gælder de første 10 m fra ejendommens skel og gælder for hele fortovets bredde. Eller minimum 2 meter.
  • Du må ikke smide sneen foran brandhaner eller på cykelstien. Sneen skal samles i en vold på fortovet langs rendestenen eller langs rendestenen på kørebanen.
  • Du skal både rydde for sne OG sørge for glatførebekæmpelse ved at sprede grus eller salt.

Reglerne kan variere en smule fra kommune til kommune, så det er en god idé at tjekke din kommunes hjemmeside, hvis du vil være helt sikker på reglerne.

OBS: I 2016 kan du få håndværkerfradrag til snerydning

En ting, der er blevet fornyet, er imidlertid, at snerydning falder ind under håndværkerfradraget, så du kan trække dine udgifter fra i Skat, hvis du hyrer et firma, fx. Snevagten, til at tage sig af snerydningen.

Det er særlig attraktivt for bl.a. grundejerforeninger på private fællesveje og virksomhedsejere, der har et udvidet ansvarsområde og ofte kommer i problemer med myndighederne, fordi de ‘glemmer’ omfanget af deres snerydningspligt.

Du er altid velkommen til at ringe til os hos Snevagten på tlf. 38 71 17 00, hvis du har spørgsmål til snerydningen, håndværkerfradrag e.l., eller gerne vil bestille et uforpligtende tilbud på snerydning af dine arealer. Vi ser frem til at hjælpe dig!

KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD